![]() |
Tweet |
Gerçekleştirilen ihalede yapım süresi 365 gün ve muhammen bedel de 739 milyon 307 bin 651 lira 24 kuruş olarak açıklanmış, ihaleye dört firma teklif vermişti.
AL-KA inşaat ve Artek Yapı ortaklığının teklifi 738 milyon 500 bin TL, Hüsamettin Peker İnşaatın teklifi 734 milyon TL, EMÇ İnşaatın teklifi 559 milyon 190 bin 300 TL ve PEL Yapı İnşaatın teklifi de 632 milyon TL olmuştu.
Teklifleri alan ihale komisyonu, yaptığı değerlendirmenin sonucunda ihaleyi iptal etme kararı aldı. İptal ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Geçerli teklif veren istekli çıkmaması ve söz konusu ihalede yeterli en düşük teklif sahibi kalan istekli teklif tutarının yaklaşık maliyete çok yakın (yaklaşık maliyetin %99,28’si diğeri %99,89) olduğu dikkate alındığında, 4734 Kanunu’nun 5’inci maddesinde öngörülen kaynakların verimli kullanılması ve ihtiyaçların uygun şartlarda karşılanması ilkeleri çerçevesinde ihale komisyonu tarafından iptal edilmiştir.”